Toimitusehdot

Toimitusehdot

Tuotteet ja tuotehinnat

Tuotteiden hinnat on ilmoitettu tuote-esittelyjen yhteydessä. Tuotteidemme hintaan sisältyy arvonlisävero.

Maksutavat

Tilauksen voi maksaa verkkopankissa tai Pay-Pal -palvelun kautta yleisimmillä maksukorteilla tai käyttämällä omaa Pay-Pal -tiliä. Käsittelemme arkisin klo 12 mennessä tilillemme saapuneet maksut ja siirrämme tilaukset käsittelyyn samana päivänä.

Maksamattomat tilaukset

Varaamme oikeuden peruuttaa tilaus, mikäli sitä ei ole maksettu tilillemme viiden pankkipäivän kuluessa.

Huomaamaton toimitus

Kunnioitamme asiakkaidemme yksityisyyttä. Pakkaamme tilaukset aina huomaamattomiin valkoisiin tai ruskeisiin paketteihin, postituspusseihin tai kirjekuoriin. Lähetyksissä ei ole yrityksemme tai tuotteiden logoja, eikä lue mainintaa kauppamme nimestä.

Toimitustavat

Käytämme lähetysten toimittamiseen ensisijaisesti Matkahuollon palveluja tai Postia. Tuotteet lähetetään välittömästi, kun maksu on rekisteröitynyt tilillemme. Lähetyksen saavuttua noudettavaksi asiakas saa saapumisilmoituksen sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä. Tuotteet ovat tämän jälkeen välittömästi noudettavissa.

Toimituskulut

Toimituskulut ovat maksuttomat vaporisaattoreille, mutta muuttuvat ostoskorin sisällön mukaan jos asiakas tilaakin vaporisaattorien varaosia tai muita mahdollisia sivuillemme listattuja tuotteita. Mikäli pakettia ei noudeta määräajassa ja se palautuu toimipaikkapalautuksena, uudelleenlähettämisen kulut veloitetaan etukäteen tilaajalta.

Myyntialue

Verkkokaupassa myytäviä tuotteita toimitetaan ainoastaan Suomen alueelle.

Varastotilanne

Verkkokaupan varastotilanne on ajantasainen, mutta pidätämme oikeuden muutoksiin mikäli varastosaldo syystä tai toisesta ei olekaan paikkansa pitävä (esimerkiksi inhimilliset virheet). Emme vastaanota tilauksia sähköpostitse. Sähköpostitse tehdyt tiedustelut eivät ole sitovia tilauksia. Vaporisaattori.fi ei ei takaa, että näillä tavoin tiedusteltua tuotetta olisi myöhemmin saatavilla. Tiedustelu ei ole myöskään asiakkaan osalta sitova. Käsittelemme sitovina tilauksina ainoastaan verkkokauppamme kautta tehtyjä, etukäteen maksettuja tilauksia.

Emme varaa tuotteita maksamattomiin tilauksiin.

Toimitusaika

Pyrimme käsittelemään ja postittamaan verkkokaupassa tehdyt tilaukset tavallisesti samana taikka viimeistään kahtena seuraavana arkipäivänä maksun vastaanottamisesta. Pyrimme pitämään varastomme aktiivisena erityisesti suosituimpien artikkeleiden suhteen, mutta jos jokin tilaamasi tuote on tilapäisesti loppu, ilmoitamme tästä sähköpostitse. Lähetämme halutessasi koko tilauksen heti puuttuvan tuotteen saatuamme. Tilaukset pyritään toimittamaan täydellisinä. Mikäli jokin tuote on pidempiaikaisesti loppu ja emme pysty saamaan sitä kohtuullisen ajan kuluessa lisää, tilaus voidaan toimittaa osissa.

Palautusoikeus

Verkkokaupan asiakkailla on kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilauksensa tai osa siitä 14 päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee ainoastaan käyttämättömiä, myyntikelpoisia tuotteita. Sinetöidyn pakkauksen avaaminen aiheuttaa palautusoikeuden raukeamisen. Sinetöimättömiin tuotteisiin voi tutustua samaan tapaan kuin myymälässä, eli tavaraan voi tutustua päällisin puolin. Tuotteen ottaminen käyttöön tavalla, joka tekee siitä kelpaamattoman myyntiin, aiheuttaa palautusoikeuden raukeamisen.

Viallisen tuotteen palautus

Kaikista palautuksista on aina sovittava kauppiaan kanssa etukäteen. Reklamointiaika tuotteen noudosta on 14 päivää. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostitse. Viallinen tuote vaihdetaan pääsääntöisesti ainoastaan samaan uuteen nimikkeeseen. Myyjä ei korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole ensin sovittu myyjän kanssa. Myyjä ei lunasta postiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Toimituksessa rikkoutuneet tai kadonneet lähetykset

Valitettavasti huolellisesta pakkaamisesta huolimatta kuljetusliike ei aina onnistu kuljettamaan paketteja ehjänä perille. Tämän vuoksi on hyvä jo lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot paketissa.
Mikäli lähetys on vaurioitunut postin kuljetuksessa, tee välittömästi vahinkoilmoitus. Ota myös yhteys myyjään, niin sovimme uuden tuotteen toimituksesta.

Mikäli pakettisi tai kirjeesi on kadonnut matkalla, suosittelemme olemaan yhteydessä Postin tai Matkahuollon asiakaspalveluun.

Yhteystiedot

Kaikissa tilauksiin liittyvissä asioissa tavoitat meidät seuraavasti:

Sähköpostitse:

info@vaporisaattori.fi